Kapr na rajčatech
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kg Kapr obecný
 - 0.5 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 190 mg
 - Draslík 991.1 mg
 - Vláknina 4253.8 mg
 - Vitamín A 4253.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
 - 
                                2
Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.
 - 
                                3
Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.
 - 
                                4
Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.