Křehký borůvkový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 g Borůvky
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 3180 mg
  • Vitamín A 3180 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vypracujeme soudržné těsto z mouky, cukru, másla a špetky soli. Zabalené ve fólii necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.

  • 2

    Borůvky propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Z těsta na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. Zvýšíme okraje a dno několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme borůvky. Vejce a cukr rozmícháme ve smetaně a směsí zalijeme borůvky.

  • 5

    Pečeme asi 20minut. Koláč podáváme se šlehanou smetanou.

Komentáře k receptu