Křehký borůvkový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 38.7 mg
- Vláknina 3180 mg
- Vitamín A 3180 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve vypracujeme soudržné těsto z mouky, cukru, másla a špetky soli. Zabalené ve fólii necháme asi půl hodiny vychladit v lednici. 
- 
                                2Borůvky propláchneme a necháme okapat. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                4Z těsta na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. Zvýšíme okraje a dno několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme borůvky. Vejce a cukr rozmícháme ve smetaně a směsí zalijeme borůvky. 
- 
                                5Pečeme asi 20minut. Koláč podáváme se šlehanou smetanou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        