Smažená telecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Játra telecí
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 524 mg
  • Draslík 515 mg
  • Vláknina 1457.3 mg
  • Vitamín A 1457.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálené pánvi osmahneme slaninu dokřupava. Vyjmeme ji a uchováme na teplém místě.

  • 2

    Telecí játra odblaníme. Do mouky vmícháme sůl a pepř a játra v ní obalíme.

  • 3

    Na pánvi od opékání slaniny rozpustíme máslo. Když začne pěnit, vložíme játra a smažíme asi 1 1/2 minuty z každé strany.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu