Telecí játra smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1726 kcal
  • Sacharidy 258 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 650.4 mg
  • Draslík 662.1 mg
  • Vláknina 20350 mg
  • Vitamín A 20350 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme.

  • 3

    Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu