Telecí játra smažená (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Játra telecí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vejce slepičí
  • 25 g Sůl
  • 170 g Strouhanka
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1150 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 268.4 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, mírně je naklepeme a okraje nařízneme.

  • 2

    Plátky jater obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

  • 3

    Po vyjmutí z tuku játra osolíme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu