Karbanátky z fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 22.22 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 1216.9 mg
  • Vláknina 20230.7 mg
  • Vitamín A 20230.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. Scedíme je a po okapání spolu s cibulí a česnekem umeleme. Do směsi přidáme vejce, koření, sůl a trochu strouhanky.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší placičky a obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance.

  • 3

    Karbanátky vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova. Po usmažení je odkládáme na papírovou utěrku.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, obložené čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu