Hrášek po florentsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 68.2 mg
 - Draslík 352.5 mg
 - Vláknina 15184.8 mg
 - Vitamín A 15184.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme utřený česnek a omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát. Krátce podusíme pod pokličkou. Dále přidáme hrášek, cukr, sůl, pepř, trochu vody a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a vmícháme do hrášku.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami.