Hovězí pečeně v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1.6 g Olej stolní
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 75.1 mg
  • Vláknina 1516.6 mg
  • Vitamín A 1516.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

  • 3

    Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu