Hruškový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr moučkový
  • 500 g Listové těsto
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 86.6 mg
  • Vláknina 6160 mg
  • Vitamín A 6160 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.

  • 2

    Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.

  • 3

    Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Pečeme do zlatova.

  • 5

    Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.

  • 6

    Hruškový koláč podáváme teplý.

  • 7

Komentáře k receptu