Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Jehněčí hřbet
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 322 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 1031.3 mg
  • Vláknina 32295.1 mg
  • Vitamín A 32295.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 161 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.

  • 2

    Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.

  • 3

    Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.

  • 4

    Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.

  • 5

    Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.

Komentáře k receptu