Pečený jehněčí hřbet s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1100 g Jehněčí hřbet
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 422.4 mg
  • Vláknina 132.6 mg
  • Vitamín A 132.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý jehněčí hřbet osolíme, opepříme a upečeme na sádle za stálého podlévání dorůžova.

  • 2

    Během pečení si uvaříme omáčku. Uvaříme s octem jednu lžíci nasekané máty, přidáme cukr, sůl a pepř.

  • 3

    Procedíme ji přes ubrousek nebo jemné síto, přidáme druhou lžíci nasekané máty a necháme vychladnout.

  • 4

    Pečené jehněčí podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu