Celerový salát se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sardinky v oleji
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 8373.5 mg
  • Vitamín A 8373.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer rozčtvrtíme, uvaříme doměkka v osolené a octem okyselené vodě a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, opepříme, posypeme cukrem, promícháme a necháme proležet.

  • 2

    Před podáváním upravíme celer na talířky, poklademe kousky sardinek bez kostí, posypeme drobně nakrájenou cibulí a pokapeme olejem ze sardinek. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu