Hermelínový salát s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 198.2 mg
  • Vláknina 3440 mg
  • Vitamín A 3440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelíny rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, hlávkový salát dobře opláchneme a natrháme.

  • 3

    Salát upravíme na talíř, poklademe jej rajčaty a rozkrájeným sýrem.

  • 4

    Připravíme zálivku z octa, oleje a ochutíme ji bazalkou. Zálivkou pokapeme připravený salát.

  • 5

    Podáváme s bagetou jako rychlou a lehkou večeři.

Komentáře k receptu