Kořeněná křenová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Libeček
  • 1 ks Meduňka
  • 1 l Voda pitná
  • 0.125 l Mléko sójové
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 1184.6 mg
  • Vláknina 44696.5 mg
  • Vitamín A 44696.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupaného celeru, omytého libečku, pepře, hřebíčku, máty, meduňky, soli a vody uvaříme čirý vývar a polévku scedíme.

  • 2

    V sójovém mléce rozmícháme mouku, směs vmícháme do horké polévky a povaříme 10 minut. Během vaření polévku občas promícháme.

  • 3

    Jemně nastrouhaný křen osmahneme na troše másla. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a přimícháme křen.

Komentáře k receptu