Mrkvový krém s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Karotka
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 801.5 mg
  • Vláknina 12202.8 mg
  • Vitamín A 12202.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme koriandr, přisypeme očištěnou, na kousky pokrájenou mrkev a oloupanou, nakrájenou cibuli. Vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Zeleninu slijeme a rozmixujeme na kaši. Zeleninový krém ochutíme pomerančovou šťávou a ještě povaříme 2 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Horký krém rozdělíme do misek a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu