Karbanátky s mrkvovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 70 g Slunečnice - semena
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 75 g Strouhanka
  • 450 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 339 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 243.6 mg
  • Vláknina 12568 mg
  • Vitamín A 12568 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.

  • 2

    Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.

  • 4

    Podáváme s mrkvovým krémem.

Komentáře k receptu