Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Dýňová semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 43.6 mg
  • Draslík 400.3 mg
  • Vláknina 7086 mg
  • Vitamín A 7086 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oškrábeme dvě větší brambory a filé pokrájíme na kostky, orestujeme je na oleji, zalijeme vývarem a vaříme, až brambory změknou.

  • 2

    Polévku zalijeme smetanou, rozmixujeme, dochutíme solí, šafránem, nebo můžeme i muškátovým oříškem. Mrkev nakrájíme našikmo na tenké, jemné plátky a s dýňovým semínkem restujeme na olivovém oleji.

  • 3

    Mrkev a dýňové semínko dozdobí polévku až na talíři.

Komentáře k receptu