Jahodové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 700 g Jahody zahradní
  • 250 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 4 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 158.9 mg
  • Vláknina 4383.8 mg
  • Vitamín A 4383.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem.

  • 3

    Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou.

  • 5

    Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.

Komentáře k receptu