Jahodové řezy s agarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jahody zahradní
  • 15 g Agar
  • 100 g Mandle
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 256.3 mg
  • Draslík 230.9 mg
  • Vláknina 8840.9 mg
  • Vitamín A 8840.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.

  • 2

    Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme pruhy cca 10x50cm, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dozdobíme mandlovým rámečkem a necháme vychladnout.

  • 3

    Poté zlehka potřeme džemem, naplníme jahodami, přelijeme agarem a necháme ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme na řezy a rozložíme na mísu.

  • 4

    Agar: agar namočíme přes noc do vody, poté přidáme cukr, šťávu vymačknaou z citronu a zvolna provaříme. Procedíme utěrkou, obarvíme 3 kapkami bretonu a vlažným agarem řezy přeléváme.

  • 5

    Na rámeček smícháme strouhané mandle a cukrem a v hmoždíři utlučeme. Přidáme cukr svařený ve vodě, vypracujeme těsto, vytvoříme dluhý váleček, kterým ozdobíme těsto. Přilepíme je bílkem.

Komentáře k receptu