Pórek s rýží a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 7 ks Pórek
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1132.3 mg
  • Vláknina 24796 mg
  • Vitamín A 24796 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.5 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na menší kousky, povaříme ve 4 dl osolené vody s olejem a mletou paprikou.

  • 2

    Po 15 minutách varu přidáme rýži, rajčatový protlak (zředěný 1 dl) vody a zvolna necháme přejít varem. Nakonec do pokrmu přidáme zelené olivy a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu