Zapečený pórek se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4.7 g Máslo čerstvé
  • 750 g Pórek
  • 400 g Salám Boloňský
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1763 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 346.5 mg
  • Draslík 747.6 mg
  • Vláknina 6789.8 mg
  • Vitamín A 6789.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.

  • 3

    Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s čerstvým selským chlebem.

Komentáře k receptu