Mletý steak ze skopového masa

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 425.6 mg
  • Vláknina 6114 mg
  • Vitamín A 6114 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a vejcem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Očištěné papriky a spařená, oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme papriky, přidáme rajčata, osolíme a podusíme.

  • 3

    Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, navršíme na ně podušenou zeleninu, opepříme a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu