Těstoviny se žampionovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 901.7 mg
  • Vláknina 8041.9 mg
  • Vitamín A 8041.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je vodou a scedíme. Ihned je promastíme lžící másla.

  • 2

    Zeleninu a žampiony očistíme. Houby nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, papriku na nudličky a pórek na malé špalíčky.

  • 3

    Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, po chvíli papriky a pórek. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.

  • 4

    Těstoviny upravíme na talíře, poklademe je dušenou zeleninou se žampiony a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu