Nákyp z jáhel a pohanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1778 kcal
 - Sacharidy 283 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 247 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 1158.5 mg
 - Vláknina 41200 mg
 - Vitamín A 41200 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou.
 - 
                                2
Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly.
 - 
                                3
V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě.
 - 
                                4
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
 - 
                                5
Posypeme skořicovým cukrem.