Brusinkový džem s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Brusinky
  • 1000 g Cukr želírovací
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 163.7 mg
  • Vláknina 12420 mg
  • Vitamín A 12420 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Ihned je promícháme s citronovou šťávou a rozmělníme na pyré.

  • 2

    Brusinky omyjeme a okapané vmícháme k jablkům.

  • 3

    Ovoce odvážíme, vložíme do hrnce a přimícháme potřebné množství želírovacího cukru. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.

Komentáře k receptu