Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 350 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 98.7 mg
 - Draslík 786 mg
 - Vláknina 1476 mg
 - Vitamín A 1476 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.
 - 
                                2
Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.
 - 
                                3
Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.