Zeleninová omáčka k těstovinám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 44.1 mg
  • Draslík 259.4 mg
  • Vláknina 6431 mg
  • Vitamín A 6431 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.

Komentáře k receptu