Zeleninová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Paprika zelená
  • 50 g Paprika červená
  • 100 g Okurka salátová
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 306.3 mg
  • Vláknina 4230.3 mg
  • Vitamín A 4230.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriky a salátovou okurku nakrájíme rovněž na kostičky, cibuli nasekáme.

  • 2

    Zeleninu rozmixujeme s cibulí a česnekem. Přidáme zeleninový vývar, ochutíme solí, pepřem a tabascem. Omáčku vychladíme.

  • 3

    Je vhodná k rybám, zejména k praženým sardinkám.

Komentáře k receptu