Karbanátky s jablkovou náplní
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 30 g Křen
 - 550 g Hovězí maso mleté
 - 2 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.94 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Rajčatová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 689 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 149.3 mg
 - Draslík 1273.6 mg
 - Vláknina 13501.8 mg
 - Vitamín A 13501.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.
 - 
                                3
Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.
 - 
                                4
Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.
 - 
                                5
Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.