Cuketová omeleta s petrželkou a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 30 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 350 mg
  • Draslík 284.5 mg
  • Vláknina 2218.4 mg
  • Vitamín A 2218.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, na plátky nakrájenou cuketu opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut.

  • 2

    Smícháme vejce, mléko, strouhanku, nasekanou petrželku a 50g nastrouhaného sýru, sůl a pepř. Do těsta vmícháme zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a na másle pečeme 15 minut omeletu.

  • 3

    Potom omeletu přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbylým sýrem a pod grilem v troubě zapékáme 1 minutu.

  • 4

    Pečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme ozdobenou rukolou.

Komentáře k receptu