Krémová polévka se zelím
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 515.5 mg
- Vláknina 8053.5 mg
- Vitamín A 8053.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut. 
- 
                                2V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí. 
- 
                                3Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme. 
- 
                                4Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        