Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Platýz - filety
  • 1 hrnek Ořechy Kešu
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka datlová
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1913.4 mg
  • Vláknina 8977.5 mg
  • Vitamín A 8977.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy.

  • 2

    V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici.

  • 3

    Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min.

Komentáře k receptu