Fusilli s lososem, špenátem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Losos - filety
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 755 mg
  • Vláknina 10737.5 mg
  • Vitamín A 10737.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme špenát a roztrháme listy na nepříliš velké kousky. Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky.

  • 2

    V širší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby a osmahneme 3-4 minuty. Osolíme, přidáme kostičky lososa, kousky špenátu

  • 3

    a restujeme několik minut. Vlijeme smetanu a sundáme pánev z ohně.

  • 4

    Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme,

  • 5

    když jsou „al dente", dáme na pánev k omáčce.

  • 6

    Vše vrátíme zpátky na oheň a za častého míchání dovaříme těstoviny

  • 7

    ještě 2 minuty. Fusilli posypeme dle libosti pepřem a podáváme teplé.

Komentáře k receptu