Fusilli s lososem, špenátem a žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 25 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 755 mg
- Vláknina 10737.5 mg
- Vitamín A 10737.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme špenát a roztrháme listy na nepříliš velké kousky. Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky. 
- 
                                2V širší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby a osmahneme 3-4 minuty. Osolíme, přidáme kostičky lososa, kousky špenátu 
- 
                                3a restujeme několik minut. Vlijeme smetanu a sundáme pánev z ohně. 
- 
                                4Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, 
- 
                                5když jsou „al dente", dáme na pánev k omáčce. 
- 
                                6Vše vrátíme zpátky na oheň a za častého míchání dovaříme těstoviny 
- 
                                7ještě 2 minuty. Fusilli posypeme dle libosti pepřem a podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        