Treska dušená v páře
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 30 g Zázvor celý
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 487.8 mg
- Vláknina 4055 mg
- Vitamín A 4055 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje. 
- 
                                2Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut. 
- 
                                3Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        