Kuřecí řízky se šalvějí a šunkou
Suroviny
- 250 g Rukola
 - 80 g Šunka dušená
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 20 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 639 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 145.3 mg
 - Draslík 1090.7 mg
 - Vláknina 3461.3 mg
 - Vitamín A 3461.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Řízky poklademe opláchnutou čerstvou šalvějí a obalíme plátky šunky. Sepneme párátky, opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut.
 - 
                                2
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s omytou rukolou. Do vývaru přilijeme ocet, osolíme, opepříme, zálivkou salát přelijeme a promícháme. Přidáme nasucho opražené pinie a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Kuřecí řízky upravíme na talíře s rukolovým salátem.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovou kaší.