Plněný květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Vepřové maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 213.4 mg
  • Draslík 1163.2 mg
  • Vláknina 10197.2 mg
  • Vitamín A 10197.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do poloměkka uvaříme ve slané vodě květák.

  • 2

    S vejci a kořením smícháme maso.

  • 3

    Střed květáku vydlabeme a naplníme masovou směsí.

  • 4

    Květák potom zabalíme do alobalu, přes náplň dáme plátky slaniny a 45 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu