Rostbíf se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.24 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 291 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 115.4 mg
  • Draslík 1373.7 mg
  • Vláknina 17912.2 mg
  • Vitamín A 17912.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a opepříme. Tuk na roštěné nařízneme do kosočtverců, maso pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 2

    Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů Celsia, k masu přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a pečeme ještě 20 minut. Potom maso a zeleninu zabalíme do alobalu, necháme asi 15 minut stát.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a opečeme na másle.

  • 4

    Rostbíf nakrájme na plátky a upravíme na talíře se zeleninou a bramborami.

Komentáře k receptu