Pečená zelenina s bazalkovou smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 19 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 36.1 mg
- Draslík 1922.2 mg
- Vláknina 20082.2 mg
- Vitamín A 20082.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut. 
- 
                                2Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                3Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        