Zapečené brambory s droždím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 618 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 1393.4 mg
 - Vláknina 17194.8 mg
 - Vitamín A 17194.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
 - 
                                3
Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.