Smažená zelenina s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 730.5 mg
  • Vláknina 12736.5 mg
  • Vitamín A 12736.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 30 minut stát.

  • 2

    Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na 2 lžících oleje. Přidáme sójovou omáčku, 50 ml vody a povaříme asi 20 minut. Vydatně osolíme a opepříme.

  • 3

    Rozšleháme vejce s mlékem, 30 g nastrouhaného sýru, moukou, solí a pepřem. Těstíčko chvíli necháme odpočinout.

  • 4

    Plátky lilků omyjeme a osušíme. Omyté, na plátky nakrájené cukety spolu s plátky lilků namáčíme do těstíčka a opékáme dozlatova na zbylém oleji.

  • 5

    Jemně nasekanou petrželku smícháme se zbylým sýrem a posypeme smaženou zeleninu. Omáčku podáváme zvlášť.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu