Smažená zelenina na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Brokolice
  • 450 g Zelí hlávkové bílé
  • 115 g Hrachové lusky
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 498.8 mg
  • Vláknina 11747.5 mg
  • Vitamín A 11747.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev dáme slunečnicový a sezamový olej a na něm osmahneme nakrájený česnek - asi třicet vteřin.

  • 2

    Přidáme brokolici nakrájenou na malé kousky a za stálého míchání restujeme tři minuty.

  • 3

    Poté přidáme hrachové lusky a restujeme další dvě minuty.

  • 4

    Nakonec přidáme nakrájené hlávkové nebo čínské zelí a najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání restujeme další dvě minuty.

  • 5

    Přilijeme sójovou omáčku,rýžové víno a za stálého míchání vaříme čtyři minuty, dokud zelenina nezměkne.

  • 6

    Nakonec posypeme nasucho praženými sezamovými semínky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu