Zapečené kysané zelí s masem a nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle široké
  • 400 g Krůtí prsa
  • 500 g Zelí kysané
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 g Rajčata
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 738.8 mg
  • Vláknina 7862.8 mg
  • Vitamín A 7862.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka a necháme je zesklovatět na másle. Přidáme kysané zelí, krátce podusíme. Vmícháme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme.

  • 3

    Zelí, uvařené nudle, omyté, na kostky nakrájené maso a nastrouhaný sýr naplníme do zapékací mísy. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s majoránkou. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu