Zapečené kysané zelí s fazolemi a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 125 g Zelí kysané
  • 150 g Fazole bílé
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Uzené maso vařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1800.1 mg
  • Vláknina 31665.8 mg
  • Vitamín A 31665.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé bílé fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené.

  • 2

    Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hlubšího kastrólku, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Poté je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 45-60 minut.

  • 3

    Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. Kysané zelí rozkrájíme na menší kusy. Uzené vařené libové maso nakrájíme na proužky. V hrnci si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k němu přidáme kysané zelí, přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí zelí 10 minut dusíme.

  • 4

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Uvařené fazole scedíme, vyjmeme koření, přidáme k nim konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou a promícháme je.

  • 5

    Pekáček vytřeme olejem a scezené zelí vložíme do pekáčku. Přidáme k němu uzené maso, fazole s rajčaty, vše promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a případně i osladíme. Povrch zelí pokapeme olivovým a chilli olejem povrch posypeme nastrouhaným sýrem, který jsme promíchali se strouhankou. Pekáček se zelím dáme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

  • 6

    Upečené fazole se zelím dáme na talíře a hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu