Zapečené rybí filé na kysaném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 250 g rybí filé
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.1 mg
  • Vláknina 4982.5 mg
  • Vitamín A 4982.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Kysané zelí mírně promyjeme v sítu, pak ho dáme do mísy. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Přidáme ji k zelí, přidáme ještě pálivou papriku, kmín a podle chuti zelí případně dosolíme.

  • 2

    Mražené rybí filé z tresky omyjeme, osušíme, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 3

    Zapékací misku vytřeme zbývajícím olejem ze smaženého filé, na dno dáme kysané zelí, na ně položíme porce filé a zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby. Filé se zelím pečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Horké porce dáme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře k receptu