Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí čínské
  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 g Kompot mandarinkový
  • 20 g Zázvor celý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 7 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 898.4 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru.

  • 2

    Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat.

  • 3

    Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme.

  • 4

    Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor.

  • 5

    Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu