Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Marmeláda meruňková
  • 250 g Meruňky sušené
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 2500 g Krůta mražená
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 648.7 mg
  • Vláknina 10827.7 mg
  • Vitamín A 10827.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 128.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky dolů.

  • 2

    Potom krůtu obrátíme, potřeme zbylým máslem a pečeme dalších 30 minut.

  • 3

    Meruňkovou marmeládu rozmícháme dohladka a promícháme s oloupaným, jemně nakrájeným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Směsí potřeme maso. Přidáme sušené meruňky, půlky ořechů, zalijeme vývarem a pečeme dalších 20 minut.

  • 4

    Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče a necháme na teplém místě. Vypečenou šťávu krátce povaříme a dochutíme.

Komentáře k receptu