Pečená rajčata s jehněčími kotletami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 12 ks Rajčata
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1193.1 mg
  • Vláknina 5879.8 mg
  • Vitamín A 5879.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nařízneme do křížku. Urovnáme je na plech, posypeme solí a pepřem a pokapeme 4 lžícemi oleje. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Bazalku omyjeme a malou část necháme stranou. Ze zbylé bazalky otrháme lístky a 5 minut před koncem pečení je nasypeme na rajčata.

  • 3

    Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je po každé straně asi 3 minuty na lžíci oleje.

  • 4

    Kotlety s rajčaty upravíme na talíře a na kotlety poklademe bylinkové máslo a bazalku.

Komentáře k receptu