Rajčatový salát s Mozzarellou a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 10 g Bazalka
  • 500 g Mozzarella
  • 30 g Oříšky piniové
  • 125 ml Olej olivový
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 555.7 mg
  • Vláknina 4672.3 mg
  • Vitamín A 4672.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata krájíme také na plátky a obě suroviny upravíme na talíře.

  • 2

    Z omyté bazalky otrháme lístky. Několik jich ponecháme na ozdobu. Zbylou bazalku rozmixujeme spolu s česnekem, sýrem, piniovými oříšky a olivovým olejem. Pesto osolíme, opepříme a ochutíme octem.

  • 3

    Rajčata na talířích pokapeme pestem a ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu