Dušená kuřecí prsíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 0.25 kávová lžička Chilli paprička
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 0.25 l Protlak rajčatový
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1046.8 mg
  • Vláknina 4531 mg
  • Vitamín A 4531 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova.

  • 2

    Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty.

  • 3

    Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu