Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Jíška instantní
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 4 ks Cibule
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1246.4 mg
  • Vláknina 10005 mg
  • Vitamín A 10005 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 2

    Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí.

Komentáře k receptu